Om os

Her kan du læse lidt om Kamilla og Christinna

Kamilla Rytter Juhl

Kamilla Rytter Juhl

Badminton spiller

Kamilla 23.11.1983
Højde: 183 cm
Født i Skagen
Spiller i Skovshoved Badminton Klub
Bachelor i Sport Management

Kamilla fortæller:

Badminton startede for mig da jeg var helt lille. Min mor var træner i Skagen Badmintonklub og jeg sad i barnevognen imens.

Badminton og svømning var i mine ungdoms år de to sportsgrene som kæmpede om min opmærksomhed. Da der en dag skulle tages et valg var det ikke svært, badminton vandt, og det var primært pga det sociale liv i klubben.

Efter mange år i Skagen Badmintonklub rykkede jeg som 16-årige til Aalborg hvor jeg trænede 4 gange om ugen samtidig med jeg gik på handelsskolen. Det var et rigtig godt år i Aalborg, men da mange træninger foregik i Århus flyttede jeg dertil.

Efter 2 år i Århus tog jeg det næste store skridt, nemlig til landsholdstræningen i Brøndby. Det var en stor drøm at komme på Brøndbytræningen, hvor alle de store stjerner trænede, og jeg nød hvert sekund.

Nu har jeg været på træningen i over 10 år, og jeg synes stadig det er sjovt at udvikle mig som spiller.

Der har været mange gode øjeblikke, med VM-guld, VM-sølv og VM-bronze, men mine største oplevelser som badmintonspiller har klart været at deltage ved 3 Olympiske lege, hvor det i Rio 2016 blev 3. gang lykkens gang for mig, ved at vinde en sølvmedalje sammen med Christinna.

Christinna Pedersen

Christinna Pedersen

Badminton spiller

Christinna 12.05.1986
Højde: 179 cm
Født i Aalborg
Spiller i Skovshoved Badminton Klub
Uddannet lærer

Christinna fortæller:

Jeg har spillet badminton lige så lang tid jeg kan huske tilbage. Det er efter min mening den fedeste sport og det var også grunden til at den vandt over fodbold da jeg var 12-13 år gammel.

Jeg startede min badmintonkarriere i Gug Badminton Klub i Aalborg.

Da jeg i 2006 havde færdiggjort min gymnasieuddannelse i Nørresundby ved Aalborg valgte jeg i fællesskab med mine forældre og landstræneren at tage springet fra Nordjylland til Brøndby. Det er i Brøndby landsholdstræningen finder sted og derfor også “stedet” hvis potentialet skal afprøves.

Jeg har nu boet i København siden 2006 og jeg befinder mig rigtig godt “herover”.

Jeg har altid mål & drømme for min karriere. Som hel ung var det ”bare” at blive så god til badminton, at jeg én dag kunne leve af det og dermed befinde mig blandt landets bedste spillere på landsholdstræningen. Det mål er indfriet med min daglige gang i Brøndby. Dernæst har det altid været et mål at komme til Østen og kæmpe mod asiaterne på deres hjemmebane. Det mål har jeg også nået.

OL betyder noget helt særligt for mig – det har det altid gjort. En OL-deltagelse har været det altoverskyggende mål og at det så ovenikøbet har endt med en Bronzemedalje og senest en Olympisk Sølv medalje i Damedouble med Kamilla gør mig pavestolt.